God bestaat niet   strafvervolging   Nu ook op DVD!

Een programma van Paul Jan van de Wint en Rob Muntz.

Zes delen van 24 minuten.

Uitzendingen:
Dinsdag 07 juni t/m dinsdag 12 juli 2005 om 23.30 uur
op Nederland 3.

Herhalingen:
Zondag 3 juli t/m 7 augustus 2005 om 15.20 uur
op Nederland 3.

Bekijk de Leader: God Bestaat Niet (QuickTime)

We dachten in een moderne seculiere staat te leven maar als er een actuele actieve godsdienst gebruik maakt van de rechten die zij in Nederland genieten raken we in verwarring. Er blijkt geen staat op aarde te bestaan die niet is gebaseerd op religie en volledig seculier en vrij van andere dwingende ideologieën is ingericht. Er is ook in ons land nooit een duidelijke keus gemaakt. Ondanks de ontzuiling is er nog steeds bijzonder onderwijs, staat er "god zij met ons" op onze munt (hetgeen het Vaticaan niet eens had) en is god weer na een korte onderbreking terug in de troonrede.

Zolang de praktiserende gelovigen zich niet laten gelden is er niets aan de hand en voelt niemand de behoefte om de wet op dit punt aan te passen. Echter zodra het aantal fundamentele gelovigen toeneemt en zich ook nog liren aan extremistische terroristische gelovigen blijkt hoe halfslachtig we zijn omgesprongen met de inrichting van onze maatschappij.

Wereldwijd is er een tendens dat fundamentalistische gelovigen aan macht winnen. In de VS is de machtigste man ter wereld voornamelijk gekozen door tachtig miljoen christen evangelisten voor wie abortus moord is en homoseksualiteit een keuze. Niet het economische of buitenlandse beleid van Bush gaf de doorslag, maar zijn rotsvaste geloof als reborn Christian. In Israël bepalen de orthodoxe joden sinds jaar en dag de machtsverhoudingen en worden zij gebruikt om de bezette gebieden bezet te houden en nederzettingen op heilige grond te bouwen. Osama Bin Laden is georganiseerd, bewapend en gefinancierd door het westen om de Sovjet Unie ten val te brengen via de oorlog in Afghanistan en bedreigt nu de gehele westerse wereld met de jihad.

Overal ter wereld worden gelovigen ingezet en gebruikt in oorlogen die worden gevoerd om macht of economische belangen. Tegelijkertijd krijgen zij zelf met hun middeleeuwse overtuigingen meer macht en worden zij in staat gesteld hun kinderen met hun mentaliteit en overtuiging te vergiftigen. Is er wel een scheiding tussen kerk en staat? Het geloof is in ieder geval niet teruggebracht tot een individuele en particuliere mening. Ook hebben we nooit gekozen voor het steunen van democratische krachten in ondemocratische landen waardoor het fundamentalisme overal ter wereld weer welig tiert.

Paul Jan van de Wint praat met zes vooraanstaande wetenschappers over het gevaar, de functie en de absurditeit van het geloof. De uitzendingen worden ingeleid door TV Dominee Muntz en de gesprekken worden afgewisseld met absurdistische bumperfilmpjes over de verschillende aspecten van het geloof.

Aflevering 1 hersenonderzoeker Dick Swaab - bekijk de promo

Bekijk aflevering 1 (RealMedia) transcriptie

Wij zijn onze hersenen. Ons lichaam dient er toe om onze hersenen voort te bewegen, van voedsel te voorzien en voort te planten. Wij zijn zeer complexe automaten met een bewustzijn. Onze hersenen berekenen onze beslissingen en bepalen ons gedrag, ons bewustzijn hobbelt daar achteraan en heeft weinig invloed. Wij worden deels bepaald door ons DNA en deels tijdens de vroege ontwikkeling van onze hersenen. De mate van spiritualiteit is genetisch bepaalt en dokter Swaab kan met behulp van een elektrode een bijna doodervaring opwekken. Veel profeten waren epileptici die daarvoor prima behandeld hadden kunnen worden.

Bekijk het hersenfilmpje

Aflevering 2 psychiater Andries van Dantzig - bekijk de promo

Bekijk aflevering 2 (RealMedia) transcriptie

Geloof heeft altijd bij de hiërarchische maatschappij gehoord en dient er toe om de groep bij elkaar te houden. Door kinderen tijdens hun opvoeding te indoctrineren, met bijvoorbeeld de regels en verboden van het geloof, wordt hun geweten gevormd. Het geweten zijn de innerlijke regels die nodig zijn om volgens de moraal van de gemeenschap te kunnen leven. Het is een zwakte van de democratie dat er geen duidelijke regels zijn en kinderen niet democratisch geïndoctrineerd worden.

Bekijk postbus 66 spotje ‘Geloof maakt meer kapot dan u lief is’  en Boeddha als hond

Aflevering 3 rechtspsycholoog Hans Crombag - bekijk de promo's

Bekijk aflevering 3 (RealMedia) transcriptie

Je kunt mensen alles wijsmaken kijk maar naar wat ze allemaal geloven. Je kunt ook allerlei herinneringen inplanten bij weldenkende intelligente mensen. Onderwijs op basis van geloof zou verboden moeten worden en alle religie zou uit het openbare leven gebannen moeten worden. De vrijheid van onderwijs en de vrijheid van godsdienst wordt misbruikt om kinderen te indoctrineren waardoor zij als enigen geen vrijheid van onderwijs en godsdienst hebben.

Bekijk De christen- en moslimhonden en De 72 maagden

Aflevering 4 psychiater en traumatoloog Carla Rus
Bekijk de promo's  Bekijk aflevering 4 (RealMedia) transcriptie

Veel religieuze vrouwen worden het slachtoffer van geweld. Waar komen die vrouw- onvriendelijke monothestische godsdiensten eigenlijk vandaan? De joden, christenen en moslims hebben de godinnen uit de oudheid afgeschaft en er een abstracte mannelijke god voor in de plaats gezet. De vrouw moest ondergeschikt gemaakt worden aan de man. Daarom hebben mannen bedacht dat Eva uit de rib van Adam is ontstaan en dat zij zelf als evenbeeld van god zijn geschapen. Iets wat verder nooit meer vertoond is. Zelfs de vruchtbaarheids godinnen uit de oudheid wisten wel beter en werden aanbeden.

Bekijk Submission II en III   Reactie Hirsi Ali Nova 29-6-05

Aflevering 5 astrofysicus Vincent Icke - bekijk de promo

Bekijk aflevering 5 (RealMedia) transcriptie

De man met de baard is in het immense heelal nooit waargenomen, net zomin als Donar met zijn strijdwagen op de wolken door geen enkele vliegtuig passagier ooit is waargenomen. Voor de meeste astronomen is religie dan ook een afgehandelde zaak. Het verschil in mentaliteit zit hem voornamelijk in het verschil tussen de aannames van het geloof die onveranderd blijven en de wetenschappelijke benadering waardoor een verklaring voor de wereld zo als die zich aan ons voordoet met bewijs wordt gestaafd. Een betere theorie verwerpt altijd de theorie die minder is. Wetenschappers hoeven geen oorlog te voeren over de lading van het elektron, het is een feit.   Bekijk Muntz in space en Geloof best onbelangrijk

Aflevering 6 filosoof en psycholoog Jaap van Heerden
Bekijk de promo's   Bekijk aflevering 6 (RealMedia) transcriptie

Waarom wordt er respect opgebracht voor iets debiels als het geloof? Dat gebeurt in de wetenschap nooit. Waarschijnlijk omdat geloven een beetje zielig is. Men kan het zich makkelijk permitteren aan hun machteloze, kinderlijke wereld een beetje tegemoet te komen.
Wees blij dat het leven geen zin heeft dan heb je tenminste de kans om er zelf wat van te maken.
Geloof brengt de geestelijke gezondheid ernstige schade toe

Bekijk Duveltje uit een doosje        Parool Theater Radio

Een programma van Paul Jan van de Wint en Rob Muntz

Leader, filmpjes, animaties, foto’s en camera: Jouke Mellema

Duivel animaties, bumpers, dvd en montage: Karel

Met medewerking van Bart Jansen


Met dank aan Roya Javadi, Gijs van de Wint, Anna van Zweden, Kamiel Lindhout, Sensi, Arne Biesma, Squinta en alle kinderen.

Eindredactie RVU Henk Baard

Geproduceerd door Exploitatie TV in opdracht van de RVU

De parochie van de kerk waarin de opnamen grotendeels gemaakt zijn, betreurt de beschikbaarstelling van de kerk. Zij distantieert zich van het programma.   Kortgeding    Publiciteit    Reacties GBN

RVU forum   Katholieknederland.nl   Frontaal Naakt   Geenstijl 1 

Geenstijl 2  fok 1  fok 2  fok 3  fok 4  vkmag 1  vkmag 2  Retecool sargasso.nl  credible.nl  Hirsi weblog  Satanische uitzending  
skepp.be
   skepp/forum   skepsis   Holy Gifts   Leven zonder god

Google

GBN Radio: Storing (2-6-‘05)    Spijkers met koppen (4-6-'05)    
BNR Medianieuws (4-6-'05)   EO Ronduit (5-6-'05) 
Radio 1 journaal (7-6-'05)   1 op de middag (5-10-'04)   poster

Proces Mo B (12-7-'05)   Brief Freek (18-11-’05) 

Nu ook op DVD!


 

Zo bestelt U:

Stort € 15,00 en € 6,00 portokosten op giro UITVERKOCHT
t.n.v. Exploitatie TV, Amsterdam
Vermeld naam, adres, woonplaats en de naam van de DVD

 

 

Milieuridders Muntz en Van de Wint

Milieubroeders Ruud en Gijs van de Wint

MilieuriddersMensen houden meer van dieren dan van Jezus’ 

Vanaf 7 oktober 2005 26 afleveringen van 24 minuten

bij LLiNK De Nieuwe Omroep op Ned 3

Milieuridders is een programma over dieren, natuur & milieu in de breedste zin van het woord. Rob Muntz en Paul Jan Van de Wint bepalen van achter hun deskje het gezicht van het programma. De onderwerpen variëren van groot tot klein. In de setting van een celebrety-programma schakelen De Milieuridders moeiteloos van de zeehondenjacht in Alaska naar het gebruik van spaarlampen en bespreken ze de reële gevolgen van het broeikaseffect. De nadruk wordt niet gelegd op negatieve aspecten, maar nadrukkelijk op het zoeken naar oplossingen en het brengen van positief nieuws.

Ook het door u persoonlijk gesignaleerde milieu, natuur- en dierenleed wordt aangepakt. Hebben uw buren 24 uur per dag hun lichten aan -ook als ze in hun 2e huis in Spanje zitten? Wordt er bij u om de hoek al jaren illegaal geloosd? Snapt u ook niet waarom u netjes uw afval scheidt terwijl de ophaaldienst het allemaal weer in dezelfde vuilwagen gooit? Slijt de Sint-Bernard van uw achterneef zijn dagen op een balkon van 1 bij 1?

Bel de Milieuridders KLIKLIJN 010-2882299 of mail kliklijn@milieuridders.tv en VERLLiNK deze vervuilers vandaag nog! Milieuridders schakelt De Broertjes in om voorgoed af te rekenen met de door u gemelde natuur, dier en milieuproblemen. 

Een beter milieu begint bij ons’  www.milieuridders.tv   Milieuridders Muntz en Van de Wint

Milieubroeders Ruud en Gijs van de Wint
top